What to do in Prague (scarlets)
Hjem Add Om meg Kontakt

11

What to do in Prague

Siden det var noen av dere som lurte på hva vi gjorde i Praha tenkte jeg å skrive litt mer om byen og hva vi fant på.Byen har utrolig mye kjekt å gjøre og vi gjorde selvfølgelig ikke alt, men vi fikk gjort en del. Må bare si først at Praha er en utrolig fin by og hvis du ikke har vært der burde du ta deg en tur! Vi var der i 5 dager og det var egentlig greit. Selvfølgelig kunne vi ha sett mye mer, men etter 5 dager har du fått gjort mye. Vi kom begge to på lørdags formiddag og gikk litt rundt i byen på dagen egentlig. Vi var første dagen en tur oppom Prazsky hrad, slottet i Praha. Slottet er utrolig vakkert og vi fikk se når de skiftet vaktene også. Syns det er litt gøy at det er ordentlig. Slottet ligger på en høyde og du har utrolig god utsikt over byen derfra. Slottet er også utrolig vakkert og ble bygd for over 1000 år siden. Her er St. Vitus Cathedral, veldig fin og ikke minst STOR! 


(Bilde ville ikke snu seg... :( )

Vi kjøpte en dagspass hvor du kan gå rundt på hele slottsparken og gå innom en del forskjellige museumer. Det var også her vi fant Toy Museum. Veldig spennende! Mye gøy å se og oppleve :-)Her er vi på "Old Town Square". Her er det masse som foregår, alt fra street shows, lokal mat, sitte i vogn bak hesten, musikk som spilles og masse mer. Utrolig kjekt å bare gå rundt her. Den kjente klokka, Astronomical Clock, ligger også her. 
(Hvorfor snur bildene seg, trenger hjelp!)Hvis du går fra Old Town Square til slottet kan du gå over Charls Birdge. En veldig stilig bru med mange skulpturer. Dancing House. Et veldig stilig hus som ser ut som om det danser :-)Tsjekkia er kjent for sin øl og du kan også dra på øl museum. Her prøvde vi mange forskjellige typer øl, og for å være helt ærlig var ingen av den særlig gode, men så liker jeg jo egentlig ikke øl da. Men veldig gøy å smake på mange forskjellige typer. Smakte blandt annet på honnig og blåbær øl.Var innom Starbucks X antall ganger. Nammm :-) Nest siste dagen fant jeg faktisk et kart over Praha som viser deg hvor alle starbucks'ene ligger. Veldig praktisk og det er faktisk ganske mange i Praha. Du burde ta med deg et sånt et første gang du går innom så slipper du å gå rundt å lete etter de ;)Så tok vi en dagstur til Kutna Hora, som ligger ca 1 time utenfor Praha med tog. Veldig lett å komme seg til og togene går veldig ofte. Det er også utorlig billig med togbiletter. Betalte ca 50 kr for en tur/retur bilett. Der besøkte vi blandt annet dette museumet (bilde over). Hvor dette ordentlige skallehoder, bein, armer og diverse fra mennesker. Vet ikke helt om det er fasinerende eller rett og slett creepy.... De sier at dekorasjonen består av ca 60,000 mennesker..... Sentrum i Kutna Hora. En utrolig koselig og liten by. 

Så tilslutt - shopping!

Det er utrolig mange steder du kan handle i Praha. Byen har alle de store merkene, LV, Chanel, Gucci etc, men man kan også finne merker som Zara, H&M, Sephora, Body Shop og masse masse mer. I en av side gatene fra Old Town Square finner du de store merkene, men på andre siden kan du gå mot en handle gate hvor du finner mange andre søte små butikker. Ca 10 minutter fra Old Town Square finner du et kjøpesenter som heter Palladium. Her finner du de fleste butikkene, og her finner du også BodyShop. De har også forskjellige resturanter og diverse her også. Masse å gjøre i Praha og når jeg ser tilbake på denne turen gleder jeg meg bare masse til neste tur :-)

Hva syns dere om reiseinnlegg? Vil dere ha flere? • 27.08.2013 kl.18:38
  Herlige bilder :)
  27.08.2013 kl.19:28
  Jeg har vert der og! Det er så pent! <3

  ta gjerne titt på min blogg! :)
  27.08.2013 kl.21:04
  Så utrolig fint det så ut! :)
  27.08.2013 kl.21:21
  Wow! Du er heldig!!
  27.08.2013 kl.21:23
  mange pene bilder :-)
  27.08.2013 kl.21:28
  masse fine bilder!
  27.08.2013 kl.22:15
  Utrolig fine bilder og blogg! :-)
  27.08.2013 kl.22:40
  Mange fine bilder! :)
  27.08.2013 kl.23:13
  Så fint det så ut. Det var fine bilder. Du er også velldig pen. Takk for kommentarene på bloggen setter stor pris :)
  28.08.2013 kl.05:03
  Mange fine bilder:D
  31.08.2013 kl.10:01
  Flott presentasjon av en nydelig by. Var der for noen år siden med jobben. Fikk tid til å se oss litt rundt og. Traff mange trivelige mennesker der fra mange kanter av verden. Artig å se igjen steder jeg har været på. Kunne godt tenkt meg å reise dit på nytt :)  Kommenter her
  Design og koding: Ina Anjuta
  scarlets

  Skriv din profiltekst her

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  bilde
  hits